Urter fra området

Børglumparken ligger ved lige ved siden af eng og å. Med den nærhed følger rige muligheder for at sanke vilde urter. Siden her viser de spiselige urter der er at finde samt urter og afgrøder som Børglumparken selv bidrager med.
Sankeområdet for spiselige urter

Fund spiselige urter i området

Urter og frugter


Agern/olden/eg

Agurker

Anisisop

Findes: I afdelingens urtehave.

Basilikum

Bellis

Bellis

Anvendelse: Bruges til pynt på især salat.
Findes: Overalt i plæner og ved stier. NB: Der må ikke være brugt sprøjtemidler.
Smag: Smager ikke rigtigt af så meget. Bruges mest for pyntens skyld. Salat bliver meget mere festlig, hvis man kan se at der også er gjort noget ved arrangeringen.
Tilberedning: Bør aldrig tilberedes eller koges. Selv om stænglerne også kan spises, er det i reglen kun blomsten, man anvender.

Blomme

Findes: I afdelingens frugthave A.

Blåbær

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Brombær

Findes: I afdelingen ved væksthuset og i hegnet mellem væksthuset og naturstien.

Brændenælde el. stor nælde

Findes: Langs naturstien i retning af Lundskoven.

Bøg

Findes: I afdelingen som hækplante.

Chili

Citronmelisse

Findes: I afdelingens urtehave.

Dild

Dunhammer, bredbladet

Elm

Estragon

Findes: I afdelingens urtehave.

Fennikel

Findes: I afdelingens urtehave.

Fuglegræs

Hassel

Hassel kan man spise nødder.

Havtorn

Findes: Ved fuglsang Sø.

Hindbær

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Hyben (bær)

hybenrose-2019

Hybenrose

Marmelade På Hybenrose kan men både anvende blomsterbladene (hybenrose-eddike) og frugterne (marmelade).
Bruges til en spændende hybenrose-eddike.
Findes: Ved det gamle SFO og ganske få andre steder. Mest som den almindelige rynket hybenrose.

Spansk-kørvel-2019

Hyldeblomst

Findes: Flere steder langs stien. Bruges til saft, sirup, nordisk kapers og simremad.
Blomsterne kan der laves saft og sirup af.
De umodne grønne bær kan man lave nordisk kapers eller fattigmands kapers. Grønne bær skal koges i minimum 20 min inden de anvendes. De modne bær egner sig fint til hyldebærsaft og hyldebærsuppe.

Hyldebær (grønne)

Hyldebær (modne)

Hyrdetaske

Kamille, vellugtende

Katost, almindelig

Laurbær

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Løvstikke

Findes: I afdelingens urtehave.

Martsviol

Mynte

Findes: I afdelingens urtehave.

Mælkebøtte

Oregano

Findes: I afdelingens urtehave.

Persille (bredbladet)

Persille (kruspersille)

Purreløg

Findes: I afdelingens urtehave.

Pære

Findes: I afdelingens frugthave B.

Rabarber

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Rød tvetand

Rødkløver

Rønnebær-2019

Røn

På rønnetræet kan bærene blive til rønnebærgele eller bruges i en krydresnap. Rønnebær skal fryses inden man anvender dem. I afdelingen er der akselrøn, som ikke er særlig anvendelig, da de er mere melet.

Sahr

Salvie

Findes: I afdelingens urtehave.

Sankthansurt

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Findes: I afdelingens urtehave.

Skovsyre

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Skvalderkål

Solbær

Findes: I afdelingen ved væksthuset.

Spansk kørvel

Syren

Tidsel

Timian

Findes: I afdelingens urtehave.

Tomater

Vandkarse

Vejbred

Vindruer

Frugthave-æbler-2019

Æble

Findes: I afdelingens frugthave B.


Følg i kommende artikler om mad fra naturen.

  Følg  
Få besked hvis
Luk menu