Haveskuret

9. maj 2020

Ny lokaleplan

Den 20. april besluttede bestyrelsen en ny lokaleplan, der blandt andet fastsatte, at skuret i nederste gård skal overgå fra værksted, til arbejdssted for alt det grønne. Den kommer herefter til at blive omtalt som haveskuret.

Det kommende værksted flytter dermed ind i det tidligere lille vaskeri i nr. 43. Alt værktøj bliver sat derind indtil videre. Den skal indrettes senere. Først gælder det haveskuret.

Færdiggørelse af isolering

For at haveskuret rigtigt kan komme til at fungere, skal der ske en række ting med skuret. En tidligere beboer i afdelingen fik sat isolering og beklædning på væggene. Det blev ikke gjort færdigt, og det er vi i gang med nu. Blandt andet mangler der noget af beklædningen i øverst i kippen.

Istandsættelse

Væggene vil blive malet helt hvide. Der ingen vinduer i rummet, og derfor er der brug for så lyse vægge som muligt. KREA er blevet sat på opgaven med at finde på nogle gode ideer til indretning. Rummet skal ikke bare være funktionelt, men må også gerne være rart at befinde sig i.

Indretning

Arbejdsbordet bliver stående. Til lager og opbevaring bliver indkøbt en solid reol i metal, som kommer til at stå bagerst i rummet.

Haveskuret bliver omdrejningspunktet for alle de grønne aktiviteter. Her gemmer vi på kalk, gødning muld og spagnum. Der kommer til at stå haveredskaber til supplement for de, der allerede er placeret rundt omkring i skurene. Der vil være indsektnet, haveslanger, vandkander og potter. Alt som har med have at gøre.

Stedet skal betjene: frugthave, grøntsagshave, urtebede og væksthus. Senere, hvis det bliver realiseret også den kommende Lange skovhave.

Cykelhejset bliver hængende indtil videre.


Fælles arbejdsdag lørdag den 23. maj

Haveskuret skal vi have malet, og derfor inviterer vi til fælles arbejdsdag!

Fordi vi skal huske at holde afstand, deler vi opgaven op, så der aldrig er mere end 2-3 stykker til stede i rummet på samme tid.

Program for dagen

  • Kl. 08.00 – Rummet tømmes
  • Kl. 08.30 – Støve af, feje og rengøre
  • Kl. 09.00 – Afdække gulv, bjælker og udstyr
  • Kl. 09.30 – Male (første gang)
  • Kl. 12.00 – Samle ny reol uden for
  • Kl. 16.00 – Male (anden gang)
  • Kl. 17.30 – Fjerne afdækning og rengøring
  • Kl. 18.30 – Reol, bord og udstyr flyttes ind
  • Kl. 19.00 – Værktøjsophæng sættes op og værktøj på plads
  • Kl. 21.00 – Efterkaffe inkl. friskbagte boller i/ved væksthuset!

Læs om resultatet på haveskuret v2.0.


FN’s 17 verdensmål

Børglumparken forholder sig aktivt til den levende natur og til FN’s 17 verdensmål.

Mål 11: Gøre byer, lokalsamfund og bosættelser inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige.

Skriv et svar

Læs mere