Fællesspisning
Fællesspisning under coronakrisen
Vi har besluttet at genstarte fællesspisning, men under nye former! Coronasmitte forhindrer os i at samles.
Læs mere om, hvordan det foregår på fredag:
Fællesspisning er blevet populært i Danmark og folk samles i stigende grad for at nyde hinandens selskab og få noget godt at spise. Vi slipper for at sidde hjemme og spise alene. At spise sammen betyder også, at der er et tilbud om god, sund og velsmagende mad.
Næste fællesspisning

Tarteletter med salat til
Sundt og varieret
De, der har behov for det, eller som aktivt vælger vores tilbud til, spiser både sundt og varieret mad. Det sørger madholdene for. De beslutter, hvad der skal serveres og står for det praktiske. Andre kan komme med forslag og ideer, men det er madholdene, der beslutter. Det har vist sig at fungere fint.
Praktikerne
Der er omkring 130 beboere i Børglumparken. Ud af dem deltager op imod 10% i det praktiske omkring madlavning.
Fællesspisning bygger på frivillighed
Madholdene består af frivillige beboere i afdelingen. Hver uge efter fællesspisning beslutter vi, hvem der skal stå for madlavningen den næste gang og der er altid folk til opgaverne.
Sikkert fordi det også er en fin anledning til at hygge sig sammen med naboerne inden gæsterne dukker op. Over tid deltager rigtigt mange i det praktiske, og vi bliver hele tiden bedre til at samarbejde og til at lave mad til mange.
Opgaverne går hele tiden på skift. De fleste frivillige har typisk også andre forpligtelser, og det indretter vi os efter. Den eneste faste mand på jobbet er Arne Thomsen, der står for borddækningen.
Velkomst til nye beboere
Fællesspisning er et tilbud for alle. Som ny tilflytter i Børglumparken har vi indført, at man spiser gratis med første gang. Det tegner til at blive en populær ordning. Man får på den måde mulighed for at møde de nye naboer og kan lære afdelingen bedre at kende. Der er også andre aktiviteter, som man kan spørge ind til. Når først man er med til fællesspisning, er skridtet til at blande sig ofte nemmere at tage.
Deltagerne
Ud af de 130 beboere er vurderingen at ca. 1/3 deltager enten fast hver gang eller af og til.