Vi introducerer havedage for alle interesserede i den grønne dagsorden

Havedage

PLAN FOR LØRDAG

Græsslåning og haveskuret!

Dagens program

Lørdag den 6. juli: Vi inviterer til havedag i Børglumparken. Vi starter dagen kl. 10:00 og slutter omkring kl. 14:00. Hvis vejret tillader det, skal græsset slås, hvilket betyder, at rotorklipperen skal fikses først.

En anden opgave vil være oprydning i haveskuret, hvor vi sammen kan sikre, at alt er organiseret og klar til brug.

Vinen, tomaterne og agurkerne i væksthuset gror fint, og vi venter nu kun på mere sol og varme, så vi kan begynde høsten af røde tomater og grønne agurker.

Vi sørger for kaffe i væksthuset, så vi kan nyde en pause og hyggelig snak undervejs.

Kom og vær med til en produktiv og hyggelig dag.

Der er bær at plukke i skovhaven nu. Der er kun lidt at plukke endnu, men nok til at man kan lave lidt syltetøj eller saft. Skovhaven skal have nogle år på bagen, før der bliver rigtig meget at høste.

I øjeblikket er der ribs, solbær, stikkelsbær og aroniabær. Ribs kan bruges til at lave syltetøj og gelé, solbær er gode til saft og marmelade, stikkelsbær kan bruges til tærter og kompot, og aroniabær er rige på antioxidanter og kan bruges i smoothies eller til at lave saft.

Slaaning af graes 04 - 1 - Børglumparken
Der findes ikke dårligt vejr. Der findes kun dårlig klær.
Powered by Vejreti.com

Vi mødes hver lørdag

I Børglumparken har vi altid haft et tæt bånd til naturen omkring os. Vores boligafdeling er beliggende i nogle naturskønne omgivelser, og vi værdsætter de muligheder, det giver. Derfor annoncerer vi nu et nyt initiativ: Faste havedage hver lørdag!

Hver lørdag formiddag fra kl. 10.00 til frokosttid inviterer vi alle interesserede til at deltage i vores havedage. Her vil du få mulighed for at arbejde med skovhaven, væksthuset og vores mange grønne projekter – alt sammen i en hyggelig atmosfære med gratis kaffe og te.

Hovedformålet med havedagene er at fremme udendørs aktiviteter og styrke fællesskabet i området, mens vi samtidig nyder godt af vores smukke omgivelser. Du bestemmer selv, hvor meget du vil deltage – det vigtigste er, at vi sammen skaber en hyggelig dag!

For alle i Tjørring

Hvis du ikke bor i Børglumparken, men gerne vil støtte op om vores arbejde med biodiversitet og klima, har du mulighed for at melde dig ind i ‘Skovhavens Venner’. Det er en støtteforening til projektet ‘Den lange Skovhave i Tjørring’, som arbejder for at skabe en bæredygtig og biodivers skovhave i vores lokale område. Som medlem af Skovhavens Venner er du selvfølgelig velkommen til at deltage ved vores havedage. Medlemskabet er gratis.

Vi ser frem til et 2024 fuld af udendørs aktiviteter og glæder os til at byde dig velkommen!

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Argumenterne står i kø

  • Skovhaven giver en unik mulighed for at arbejde i og med naturen, opleve årstidernes skiften og føle jordens helbredende kræfter.

  • Den understøtter bæredygtige praksisser og lærer deltagerne om skovhaver, økologisk havebrug, og hvordan man kan bidrage til et sundere miljø.

  • At være en del af en skovhave knytter dig til et lokalt netværk af ligesindede individer, der deler din passion for natur og fællesskab.

  • En skovhave er også et læringscenter, hvor både børn og voksne kan lære om planters livscyklusser, hvordan man dyrker fødevarer bæredygtigt, og vigtigheden af biodiversitet.

  • Tiden brugt i skovhaven kan være utrolig terapeutisk. Den hjælper med at reducere stress, forbedre humør og generelt øge velvære gennem fysisk aktivitet i det fri.

  • Ved selv at dyrke en del af din egen mad bidrager du til din egen fødevaresikkerhed samtidig med at du reducerer dit CO2-aftryk.

  • Skovhaven tilbyder rig mulighed for personlig udvikling gennem ansvarsområder og lederskabsmuligheder indenfor fællesskabet.

  • At spise det du selv har dyrket sikrer adgang til de friskeste, mest næringsrige fødevarer uden lange transportveje eller kemiske behandlinger.

  • Der er noget dybt tilfredsstillende ved at se noget vokse fra frø til fuldt udviklede planter som resultat af din indsats og omsorg.

  • En skovhave er ikke bare for nu – den er en levende arv, der kan blive ved med at give tilbage til samfundet langt ind i fremtiden.

Billeder fra de vilde bede

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om