Brændenælde

Overset guld

Brændenældepesto er en overraskende og meget velsmagende appetitvækker.

Det er netop nu det er sæson for sankning af friske brændenælder ved naturstien. Forsøg at undgå de mest befærdede strækninger, hvor der også bliver luftet hunde! 

Man kan sanke brændenælder det meste af året. Senere på sæsonen vil det være bedst kun at tage de øverste skud.

Kløe og svige er nemt at undgå med et par havehandsker og en saks. 

Brændenældepesto

Ingredienser

  • 100 g friske brændenældeskud
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g mandler, ristet og hakket
  • 100 ml god rapsolie
  • 50 g Parmesan, revet
  • Salt, efter smag
  • Ristet brød, til servering
pest-før-blender-02_edited

Fremgangsmåde

  1. Skyl brændenældeskuddene grundigt og tør dem med et viskestykke.
  2. Skold evt. brændenælderne i 3 min. inden du går videre.
  3. Hak brændenældeskuddene groft og læg dem i en blender eller foodprocessor.
  4. Tilsæt citronsaft, hvidløg, ristede mandler og rapsolie til blenderen, og blend det hele sammen, indtil det er godt kombineret og pestoen er ensartet.
  5. Tilsæt Parmesan og salt efter smag, og blend igen, indtil det hele er godt kombineret og pestoen har den ønskede konsistens og smag.
  6. Smag pestoen til med salt og citronsaft, og juster konsistensen ved at tilsætte mere rapsolie, hvis den er for tyk.
  7. Server pestoen med ristet brød og ekstra ristede mandler som drys på toppen.

Noter

  • Brændenældeskud kan være lidt bitre, så smag pestoen til og juster mængden af citronsaft og salt efter smag.
  • Pesto kan holde sig i en uge i køleskabet, hvis den opbevares i en lufttæt beholder med et lag olie på

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om