Smagfulde krydderier stimulerer appetitten

- latinsk ordsprog

Krydderurter

 

Velkommen til vores fælles urtehave med krydderurter! Hos os er vi stolte af at have skabt en have, hvor beboerne i vores almen boligafdeling kan hente deres egne friske krydderurter og bruge dem til fællesspisning.

Vi har over lang tid dyrket en bred vifte af urter i vores højbede, lige fra klassikere som basilikum, persille og timian til mere eksotiske sorter som sar, salvie og mynte. Vores passion for urter og deres forskellige smage og dufte har ført til mange sjove madoplevelser. Vi står selv for vedligeholdelsen af haven. Vi sørger for at passe og pleje planterne.

Fællesspisning

 

Der er ingen tvivl om, at friske krydderurter er en essentiel del af vores madlavning. De giver ikke kun maden en fantastisk smag, men kan også virke inspirerende, når vi er i køkkenet. Vi synes, det er vigtigt, at vi har mulighed for at prøve forskellige urter i vores madlavning og opdage nye og spændende retter.

Vi vil gerne invitere dig til at være med til at dyrke vores egne krydderurter. Det er nemt at komme i gang. Du kontakter bestyrelsen, så er du med. Hvis du mangler inspiration er det godt sted at begynde. Vi deler gerne vores erfaringer og viden om dyrkning og pleje af urter.

Krydderurter glatbladet persille
Krydderurter glatbladet persille

Dyrkning i fællesskab

 

Vi vil gerne invitere dig til at være med til at dyrke vores egne krydderurter. Det er nemt at komme i gang. Du kontakter bestyrelsen, så er du med. Hvis du mangler inspiration er det godt sted at begynde. Vi deler gerne vores erfaringer og viden om dyrkning og pleje af urter.

Vi bruger gerne vores urter som led i vores Naturlig Mad-projekt.

 

Ingredienser

  • En stor håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pinjekerner
  • Saften fra 1/2 citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber
 

Persillepesto

 

Hvis du vil prøve at lave en simpel, men lækker ret med friske krydderurter, så kan vi anbefale at lave pesto af persille. Her er opskriften:

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl persillen og hak den fint.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande, indtil de er let gyldne.
  3. Riv parmesanosten på den grove side af et rivejern.
  4. Skær hvidløgsfeddet i mindre stykker.
  5. Blend persille, hvidløg, pinjekerner, parmesanost og citronsaft sammen i en blender.
  6. Tilsæt olivenolie, indtil konsistensen er tilpas cremet.
  7. Smag til med salt og peber.

Server pestoen på friskkogt pasta eller brug den som dip til grøntsagsstænger. Bon appétit!

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om