Du er i sindet jo lunefuld, dog hjertet inderst er pure guld, et eventyr er dit glade navn, og blomster lyser ud af din favn

- Thøger Larsen

Midsommerfest

 

Midsommerfesten er den helt store begivenhed i Børglumparken. Vi sætter sejlene, og samler både store og små. Traditionen er mest kendt fra Sverige, men i virkeligheden har den en langt større udbredelse.

Med fuld dagsprogram

 

Vi lægger ud allerede om formiddagen og slutter først ved solnedgang om aftenen. Med aktiviteter hele vejen. 

Forberedelserne begynder allerede dagen i forvejen, hvor nogle af os samles for lave rammen til kransen, der skal hænge på majstangen. En krans består af flettede pilekviste, som vi henter nede ved åen. Den fletter vi og sætter i spænd, så den ligger klar at blive pyntet.

Kaffe og brød til de morgenfriske

 

Om formiddagen lørdag starter vi tidligt op med fælles morgenmad på terrassen. Der skal pyntes krans og majstang. Nogle finder grene, mens andre binder dem til majstangen. Det bliver en festlig omgang, hvor alle deltager efter bedste evne. Det hele foregår med musik til. Omkring kl. 13.00 vil majstangen stå klar til at bliver rejst. Derefter en mindre pause.

Sang og dans omkring majstangen

Kl. 14.00 er vi klar til selve rejsningen af majstangen og umiddelbart efter kan festen starte. Børn og voksne synger og danser, mens vi går omkring majstangen på festpladsen ned ved engen. Det bliver med midsommersang og folkemusik.

Sol, sommer og det gode liv

Majstangen er en fejring af sommerens sol og varme, af naturens gang og det gode liv. Symbolikken ved en majstang er billedet på den livskraft og energi, som naturen hvert år skaber for vi mennesker. Ikke en fordrivelse af det onde, men en fejring af det gode.

Vi danser rundt om majstangen sammen med børnene til “Så går vi rundt om en enebærbusk” (alternativ tekst) og “Jeg gik mig over sø og land” plus en række andre sange. Vi gamle kender de fleste af dem, og de unge får (måske) lejlighed til at opleve dem for første gang.

Kagekonkurrence

Efter majstang og sang er der kagekonkurrence i beboerhuset. Der er præmier til bedste og næstbedste samt den, hvor der er plads til forbedring.

Lege som i gamle dage

Efter kagekonkurrencen rykker vi udenfor, hvor vi har forberedt en række lege med præmier til vinderne. Det vil være lege fra gamle dage, og husk det er for både børn og voksne! For de små er der først ballondans. Efterfulgt af kartoffelløb og til sidst pen i flaske. Det var en stor succes sidst

Spisning for de tilmeldte

Det sidste store punkt på programmet er spisning i beboerhuset. Vi griller, så der er til alle. Vi køber ind. Husk at melde jer til. 

Hele dagen slutter vi af på terrassen ved væksthuset, hvor vi nyder solen, mens den forsvinder bag horisonten.

Aktiv deltagelse

 

Midsommerfesten i den udformning, som vi har valgt, lægger op til aktiv medvirken både i forberedelserne og i afviklingen. Der er altid opgaver, som skal løses, og der er opgaver til alle.

 

4 reaktioner

 1. Det er godt at I (bestyrelsen i Boerglumparken ) holder Midsommerfest og alle kan deltage. Tak
  Jeg og Ole Bjarne vil være med paa loerdag đen 25/6/2022
  Venlig hilsen
  San Nguyễn

  1. Jeg melder dig straks til 🙂
   Tilmelding er ikke strengt nødvendigt, men en stor hjælp til de, der tilrettelægger. Det er Lene og Lisa, der står for det praktiske.

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om