Konkurrencer for børn og voksne

Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle. Vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege

 

Ved vores midsommerfester i juni måned leger vi – børn og voksne! Vi har søgt efter nogle egnede traditionelle lege. De lege, vi har valgt ud, er i årevis blevet brugt i forbindelse fester og lignende i små landsbyer på landet. Flertallet af de ældre er overleveret mundtligt. En enkelt eller to er af nyere dato.

Når vi er sammen i afdelingen er gamle dage et af de mest populære temaer, vi snakker om.

 
Konkurrencer for børn og voksne Kartoffelløb

Kartoffelløb

Der dannes to hold. Alle med mod og mand/kvindehjerte deltager. De to hold placerer sig i to rækker overfor hinanden. De to første i hver række får udleveret en ske, som de holder i hånden eller i to hænder.

Herefter løber man med en kartoffel på skeen, hvor man ikke må holde på eller røre ved kartoflen, men kun på skaftet af skeen. Put den aldrig i munden!

Kartoffelløberen løber fra sin post forest i rækken en fastlagt strækning/rute og leverer skeen med kartoflen videre til næste deltager i rækken. Denne fortsætter dysten. Det hold, der er først færdig, vinder.

Noter:
I stedet for kartoflen kan bruges mange andre ting, fx æg.

Ballondans

Deltagerne går sammen 2 og 2. Hvert par stiller sig med en ballon/løg imellem sig på maven.

Nu gælder det om at begge personer skal kunne dreje en hel omgang rundt, uden af tabe løget. Man må ikke røre løget med hænderne.

Denne leg er en del af Leg Løs, den store leg på FDFs Landslejr 2016.

Noter:
Ny leg: Alle stiller sig med et ballonen/løg mellem knæene. Man skal nu danse rundt blandt hinanden. Taber man sin ballon/sit løg, er man ude, og går ud til siden. Man må gerne ”komme til” at skubbe lidt til hinanden under dansen, men må aldrig røre andres løg.

Kispus

Stil jer i en stor kreds med en fanger i midten. Personerne i rundkredsen skal prøve at få øjenkontakt med en af de andre i kredsen ved at gøre en bevægelse – f.eks. hoppe, trampe og række tunge eller ved at sige en lyd, f.eks. snøfte, smaske eller le. Når et par har fået kontakt og gør eller siger det samme, løber de over midten og bytter plads og forsøger ikke at blive fanget af fangeren. 

Bliver man fanget, er man den nye fanger. Alle kan være i gang med at gøre bevægelser eller sige lyde samtidigt.

Blindebuk
 

Den, som er udvalgt til at være Blindebuk, får et tørklæde bundet for øjnene. Deltagerne danner en rundkreds, holder hinanden i hånden og danser og lister uden en lyd rundt om Blindebukken og forsøger at undvige ham. Når Blindebukken rører en af deltagerne, skal denne stå stille, og Blindebukken skal gætte, hvem det er, ved at føle sig frem. Hvis det er for svært, siger Blindebukken »giv lyd«, og den fangede person siger en selvvalgt lyd. Gætter Blindebukken, hvem der er fanget, er denne person den nye Blindebuk.

 

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om