Jens Ingress Bag nyt kunstprojekt

På sporet af Herningånden

Erhvervsinitiativ

En gruppe lokale erhvervsfolk i Herning med Poul Pølle , økonomichef hos IronTech Industries A/S i Vildbjerg og Knud Knagsted, teknisk chef hos Weaver & Beaver A/S i Birk i spidsen har store visioner om at skabe et helt nyt kunstværk i Herning. Værket skal tiltrække opmærksomhed og skabe debat. Det unikke kunstværk skal bestå af et stålarmeret hul i jorden med en diameter på 40 cm og en dybde på hele 32 meter. Værket får navnet “Herningånden“.

Værket er bestilt hos kunstner Jens Ingress, der er født i 1965 og udgået fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1987. Han er mest kendt for sit arbejde med storformatkunst, hvor han ofte udforsker forholdet mellem rum, lys og form.

I bunden af det 32 meter dybe hul vil der være en lyskilde, der for beskueren absolut ingen mening giver, men som alligevel vil være med til at skabe en følelse af noget åndeligt og mystisk omkring kunstværket. Værket vil være sikret med et gitterdæksel.

Det moderne samfund

Initiativtagerne bag Herningånden ønsker at skabe en unik og tankevækkende kunstoplevelse for både lokale og byens gæster. Gruppen mener, at kunstværket vil give folk en mulighed for at reflektere over, hvad der ligger under overfladen i det moderne samfund.

Gruppen skal nu i arbejdstøjet

Processen med at få realiseret Herningånden rummer en række udfordringer. Folkene bag vil først og fremmest være nødt til at sikre sig økonomisk støtte fra sponsorer, for at finansiere projektet. Det er en stor opgave, men gruppen er optimistisk og ser frem til at arbejde sammen med andre lokale virksomheder og organisationer, der kan se værdien af projektet.

Forslagsstillerne er også nødt til at søge tilladelse fra myndighederne og samarbejde med ingeniører og arkitekter for at sikre, at kunstværket er sikkert og stabilt.

Når Herningånden en dag er færdig, vil det give Herning en unik kunstoplevelse, der vil tiltrække opmærksomhed og skabe debat. Kunstværket vil fungere som en påmindelse om, at der ofte ligger mere bag overfladen, end vi tror, og det kan skabe refleksion over livet og samfundet generelt.

Søger politisk opbakning

Gruppen af lokale erhvervsfolk håber, at Herning Byråd vil støtte op om deres kunstprojekt og ser frem til at skabe en unik og tankevækkende kunstoplevelse for Herning.

Der mangler endnu en egnet placering. De prøveboringer, der allerede er foretaget på syv forskellige lokaliteter i kommunen har vist for høje koncentrationer at PFAS.

Herningånden i naturen

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om