Mens vi husker coronaen

Hver dag mødes vi beboere med afstand i skyggen af coronaen ved væksthuset i afdelingens sydvestlige hjørne. De dage hvor vejret tillader det.

Alt imens er indretningen af vores beboerhus fortsat.

Forestillingen, om at beboerhuset bliver til, mens coronavirussen raser, har inspireret os til at skabe et lille minde, der skal bestå længe efter, når det hele forhåbentligt snart er overstået.

Ordsky / wordcloud

Beboerhuset er for os beboere lig med fællesskab og glæden ved at være sammen. At indrette et beboerhuset, uden at coronaen på en eller anden måde sætter sig et aftryk, virker helt utænkeligt. Vi er derfor i gang med at lave en ordsky (wordcloud), der skal være sammensat af ord og begreber, som kendetegner krisen for os alle.

 

Særligt i afdelingens Facebook-gruppe er der godt gang til indsamlingen. Vi registrerer alle forslag til karakteritiske begreber, der på passende vis indfanger epoken. Både de glædelige oplevelser, og de ting og begivenheder, der frustrerer os alle og som sikkert kommer til at mærke os i mange år frem.

Ordskyen den 24. marts 2020
Ordskyen den 24. marts 2020
 

Coronavirussen har rystet os alle. Ved at sætte et aftryk i form af en tavle i beboerhuset er det vores bidrag til de beboere, der bagefter flytter ind i afdelingen. Tanken er, at børn født for sent til at rigtigt huske Coronakrisen med mindetavlen vil kunne få et fint billede af perioden. De vil i stigende grad vil spørge, hvad der egentlig foregik under krisen.

Ordskyen den 17. oktober 2020
Ordskyen den 17. oktober 2020

Forandringen

 

Ved at registrerer alt imens det hele sker, håber vi, at det kommer til at være et autentisk billede på perioden, og at det kommer til at vise verden og coronakrisen, som vi oplever den.

Når hele krisen er overstået, er alt ikke nødvendigvis vendt tilbage til verden før coronaen. Men mindetavlen vil alligevel være vores erindring omkring tiden, der forandrede alt.

Registreringen af nye ord og begreber vil fortsætte lige så længe, som krisen fortsætter.