20160526 171200 edited02 edited03 - 1 - Børglumparken

Farvel til en ven af Børglumparken

Mindeord om Peter Østergaard Eriksen

Den 21. februar 2024 mistede vi vores bestyrelsesmedlem igennem mange år, en meget engageret beboer og ven, Peter Østergaard Eriksen. Han sov stille ind på Gødstrup Hospital efter længere tids sygdom. Bisættelsen fandt sted den 28. februar fra Gullestrup Kirke, hvor både naboer, venner fra Børglumparken og familien var mødt frem for at sige farvel. Efterfølgende var beboerhuset fyldt til en mindeceremoni for at ære hans minde og hans bidrag til vores fællesskab.

Peter var en del af Børglumparken siden 15. januar 1996 – et engagement, der strakte sig over alle 28 år. I løbet af disse år arbejdede han konstant for vores boligafdelings ve og vel med en ihærdighed, der sjældent er set.

Peter var kendt som alles ven og som altid havde tid til en snak. Han brændte for at være et godt menneske, hvilket skinnede igennem i alt, hvad han foretog sig. Hvor Peter selv havde svært ved at tage imod hjælp, var han altid klar til at hjælpe andre.

Ingen tvivl om, at Peter har været en central skikkelse i opbygningen af det stærke fællesskab, der præger Børglumparken i dag. Hans utrættelige indsats for afdelingen – trods sygdom – har været helt afgørende for, at vi er nået så langt, som vi er. Selv under sin sygdomsperiode svigtede han aldrig bestyrelsesarbejdet; hans dedikation var så stor, at han kunne finde på at møde op direkte fra sygehuset. Han svigtede aldrig et møde i bestyrelsen. Da det alligevel skete en enkelt gang, betegnede Peter det selv som den ‘sorteste dag’.

Mine mindeord anerkender ikke kun Peters mangeårige engagement, men også hans varme personlighed og evne til at skabe gode relationer. Vi vil altid huske hans indsats for at skabe et positivt og indbydende boligmiljø. Peter vidste mere end nogen anden, at gode relationer altid bygger på tillid og tiltro til den anden part. Det var aldrig så vigtigt for Peter at få ret, som det var at komme overens.

Han insisterede til det sidste på altid at se det gode i de mennesker, han mødte, og havde nærmest et ubehag ved at se det modsatte hos andre.

Det er et tab for os alle, at vi nu har mistet et fint og engageret menneske. Så lad os mindes Peter som den varme person, han var – fuld af liv, venlighed og respekt for andre.

Vi vil altid huske dig, Peter.
Tak for alt.

Torben Ringsø Jensen
Formand for Børglumparken

Peter Oestergaard Eriksen Krans 800 - 2 - Børglumparken
Krans fra beboerne i Børglumparken