Skakspil

Skakspil er en god adspredelse i en tid med COVID-19 (corona) og nedlukning. Med skak er det muligt at være sammen uden, at man sidder for tæt.

Med to skakspil holder vi afstand

Det begyndte lidt som en skør idé med at spille skak i afdelingen. I en coronatid kan det være en udfordring at mødes om noget, der giver mening. Det vil det være, når vi kun må være 5 sammen ad gangen (28. januar 2021). Skak har imidlertid vist sig at løse opgaven.

Skak med to brætte under coronaen
Flemming Thorup spiller overfor Torben Ringsø

Børglumparken har et ganske udmærket beboerhus, som lige er blevet sat i stand. Problemet er kun, at vi ikke rigtigt kan komme i gang med at benytte det under den store nedlukning.

Som billedet viser sidder to spillere med hver sit skakspil foran sig, og begge flytter både de hvide og de sorte brikker alt efter, hvad der sker på det andet bræt. Det viser sig at fungere glimrende. Vi sidder med rigelig afstand på minimum 2 meter, bruger mundbind og spritter af helt i overensstemmelse med anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen.

Skak kun for sjov

Fire spillere kan på den måde være i gang på samme tid – plus evt. en femte i venteposition. På den måde er det muligt både at få noget socialt ud af det og få spillet lidt skak. Vi er absolut ikke skak-entusiaster eller kyndig udi skakspillets mysterier overhovedet. Vi spiller for sjov, og tiden går strygende.

Ikke alle spiller skak, og mange opfatter skak som kompliceret. Virkelighed er, at alle kan spille skak, og skak er kun ligeså kompliceret, som man selv gør det til. På nettet der utallige vejledninger, som man kan forsøge sig med og reglerne for spillet kan man altid google sig til.

ALLE er velkommen!

FNs verdensmål

Mål 3: Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper.

Mål 3: Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper.

Skriv et svar

Læs mere