Med tilladelse fra Arla Food

Fællesspisning hver fredag

Læs om

Menuen er ikke besluttet

 

Vi er endnu ikke klar med menuen til næste fællesspisning. Du kan dog allerede nu tilmelde dig via MobilePay.

 

Normalpris vil være 25 kr. for voksne og 10 for børn indtil 12 år.

Hvis der er planlagt et større arrangement med en anden pris, vil det være meldt ud her på hjemmesiden. Ellers hvis du er i tvivl kontakt os.

 

Med venlig hilsen
Madholdet

Til næste fællesspisning

Countdown Expired!
 

Tilmelding senest
onsdag kl. 20.00

Vi spiser sammen

 

At spise sammen, at sidde omkring det samme bord og dele den samme mad skaber altid glæde og sammenhold

For mange kan det være en lettelse at mødes under afslappede former, og derved stille og roligt lære hinanden at kende. Måske knytte venskabsbånd. Der er fællesspisning lige sagen.

 

Hjælp søges

Vi behøver flere folk i køkkenet. Maden laver ikke sig selv, og vi er mange, der synes fællesspisning er en rigtig hyggelig aktivitet. Det kan man udmærket synes, selvom man står i køkkenet. 🤓 Har du mulighed for at hjælpe til, må du gerne kontakte os eller skrive en kommentar nederst på siden.

Det betyder rigtig meget for os, der ofte er på madhold, at du selv tager kontakten og tilbyder din hjælp. 

Man må påregne, at man kommer og spiser med, så hjælper man også til i den udstrækning man  er i stand til det.

Når der er nogen, der utrætteligt står klar til at lave god mad til os, så er det selvfølgelig mod en forventning om, at alle bidrager!

 

Fællesspisning i Børglumparken foregår hver fredag året rundt. Et frivilligt madhold tager sig af den nødvendige planlægning, indkøb, tilberedning og servering. Godt bistået af de, der har valgt af spise med. Vi hjælpes ad med at rydde op og gøre rent bagefter. 

Det er altid en stor succes med fællesspisning. Prisen for at spise med er overkommelig bare 25 kr. pr. kuvert. 10 kr. for børn indtil 12 år. Små børn indtil 3 år er med gratis.

 

Polsk talemåde

Hvis fisk skal smage godt, skal den svømme tre gange - i vand, smør, og vin

 

Fællesspisning er blevet populært i Danmark og folk samles i stigende grad for at nyde hinandens selskab og få noget godt at spise. Vi slipper for at sidde hjemme og spise alene. At spise sammen betyder også, at der er et tilbud om god, sund og velsmagende mad.

Sundt og varieret

De, der har behov for det, eller som aktivt vælger vores tilbud til, spiser både sund og varieret mad. Det sørger madholdene for. De beslutter, hvad der skal serveres og står for det praktiske. Andre kan komme med forslag og ideer, men det er madholdene, der beslutter. Det har vist sig at fungere fint.

Fællesspisning bygger på frivillighed

Madholdene består af frivillige beboere i afdelingen. Hver uge efter fællesspisning beslutter vi, hvem der skal stå for madlavningen den næste gang og der er altid folk til opgaverne.

Sikkert fordi det også er en fin anledning til at hygge sig sammen med naboerne inden gæsterne dukker op. Over tid deltager rigtigt mange i det praktiske, og vi bliver hele tiden bedre til at samarbejde og til at lave mad til mange.

Praktikerne

 

Der er omkring 130 beboere i Børglumparken. Ud af dem deltager op imod 10% i det praktiske omkring madlavning.

 

Opgaverne går hele tiden på skift. De fleste frivillige har typisk også andre forpligtelser, og det indretter vi os efter. Den eneste faste mand på jobbet er Arne Thomsen, der står for borddækningen.

Velkomst til nye beboere

 

Fællesspisning er et tilbud for alle. Som ny tilflytter i Børglumparken har vi indført, at man spiser gratis med første gang. Det tegner til at blive en populær ordning. Man får på den måde mulighed for at møde de nye naboer og kan lære afdelingen bedre at kende. Der er også andre aktiviteter, som man kan spørge ind til. Når først man er med til fællesspisning, er skridtet til at blande sig ofte nemmere at tage.

Deltagerne

 

Ud af de 130 beboere er vurderingen at ca. 1/3 deltager enten fast hver gang eller af og til.

 

Man kan vælge ikke at deltage, hvilket er helt ok. De fleste nyder dog den opmærksomhed de mødes med, når de inviteres og evt. deltager. 

De fleste kan godt lide at bo i et kvarter, hvor der sker meget, også selvom de ikke selv deltager. Blot det at hilse på naboerne i hverdagen opleves som noget positivt.

Ordentlig mad til små penge

 

Det er vigtigt for os, at alle kan være med. Prisen holder vi nede ved at benytte os af ugens tilbud i butikkerne, fryse tingene ned, dyrke vores egne grøntsager og ved at undgå for meget madspild. Alene ved at vi er mange, der spiser med, gør det nemmere at holde prisen nede. Det er billigere per kuvert (og sjovere) at lave mad til 20 fremfor én.

Familie og venner

 

Hvad der i starten tilbage i 2013 meget var en lukket fest, har ændret sig til, at dørene er nu åbne for alle med relation til afdelingen. Det kan være familie og venner, der med fællesspisning har mulighed for at komme indenfor. Beboerne bliver direkte opfordret til at invitere, hvis der er interesse for det. Det har vist sig at være en god ting for beboerne, at de kan dele deres hverdag og oplevelser med familien. 

Forlader man afdelingen, fordi man flytter ud, bevarer man typisk en forbindelse til Børglumparken. Her er Facebook en god ting.

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Emner

Nøgleord

Mere om