Stop for madspild er ambitionen

I Danmark bliver ca. 1/3 af alt den mad, vi producerer, dagligt smidt i skraldespanden. Det vil vi i Børglumparken gerne være med til at bringe ned. Vi har derfor indgået en aftale med NETTO på Holstebrovej med samme sigte – at nedbringe madspild.

NYHED: Nyt initiativ imod madspild

I Danmark bliver ca. 1/3 af alt den mad, vi producerer, dagligt smidt i skraldespanden. Det vil vi i Børglumparken gerne være med til at bringe ned. Stop for madspild er ambitionen! Vi gør det selvfølgelig ikke alene, men at gå forrest i Herning bidrager vi til at flytte på tingene.

NETTO-aftale

Vi har derfor indgået en aftale med NETTO på Holstebrovej med samme sigte – at nedbringe madspild. Med aftalen kan vi afhente grønsager, brød og andet overskud fra butikken hver uge. Lisa og Gert står for kontakten til butikken, og indtil videre vil det være de to, der henter.

De muligheder som aftalen rummer, er blevet drøftet grundigt på vores møde i beboerhuset i dag. På mødet, som er det første, som madholdene har afholdt, dukkede et interessant forslag op. Hvad gør vi, hvis der bliver udleveret for meget mad?! Mødet besluttede at etablere en ordning, hvor de, der er interesseret, kan være med til at fordele det mad, der ikke går til fællesspisning.

Spise sammen og stoppe madspil

Aftalen skal bidrage til nedbringe madspild og være med til at sikre, at vores fællesspisning kan fortsætte som i dag og evt. udbygges. Samtidig med at deltagerprisen fastholdes på de nuværende 20 kr.

Antallet af frivillige til madlavning stiger fortsat og er efterhånden nået op på omkring 12. Det nødvendiggør planlægning. Camilla har meldt sig som frivillig, og vil sammen med resten af madholdene lægge planerne. Hvem tager ’vagterne’?

NETTO-aftalen kommer ikke til at ændre på, at det primært er de, der står for madlavningen, som også afgør menuen.

Camilla vil hænge menuen op, så alle der ikke er på nettet eller på Facebook kan følge med.

Når vi ved lidt mere om, hvad aftalen konkret betyder, vil der komme yderligere informationer om ordningen. Man kan allerede melde sig som interesseret ved at kontakte enten Lisa eller Gert.

Læs mere

  Følg  
Få besked hvis
Luk menu